Parkeren

Kompas

Thuishavens – Adressen voor uw routeplanner

In beide havens is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Hieronder treft u meer informatie aan over de route naar de ligplaats, inclusief een parkeeradvies. Komt u met eigen vervoer, sluit dan altijd uw auto goed af en laat geen waardevolle spullen achter.

Haven van Muiden

De Rederijker en De Egelantier hebben een vaste ligplaats in de haven van Muiden aan de Herengracht, tegenover huisnummer 38. Dat is naast de veerdienst naar Pampus. Vanaf beide onderstaande parkeerplaatsen kunt u dan ook de wandelroute volgen naar “veerdienst Pampus” (groene bordjes).

Parkeren in Muiden

In de haven (Muiden Vesting) kunt u niet of nauwelijks parkeren. Parkeerplaatsen in de Vesting zijn gereserveerd voor bewoners en vergunninghouders. Heeft u minder valide deelnemers in uw gezelschap of spullen af te leveren? De Herengracht is wel per auto bereikbaar. U kunt laden/lossen en daarna terugrijden naar de parkeerplaats. Informeer ons hierover, zodat wij een handje kunnen toesteken.

Parkeerplaats Mariahoeveweg P2 (aanbevolen, gratis, met cameratoezicht en bijna altijd plaats)

Deze parkeerplaats bevindt zich op 10 minuten loopafstand van onze ligplaats. Voor de routeplanner: Mariahoeveweg Muiden. Neem vanaf de A1 afslag 3 Muiden/Weesp en volg de borden Muiden/Muiderslot. Bij de stoplichten gaat u NIET linksaf Muiden in, maar rijdt u rechtdoor over de Spieringbrug. Na het passeren van de brug maakt de weg een ruime bocht naar links, waarna een scherpere bocht naar rechts volgt. In deze bocht naar rechts bevindt zich een afslag linksaf naar P2. Het is daar dus even opletten. Neem de afslag naar links. Na ca. 100 meter bevindt zich aan uw rechterkant de parkeerplaats. Volg daarvandaan de wandelroute “veerdienst Pampus”.

Parkeerplaats Maxisweg P1 (gratis, onbewaakt)

Deze parkeerplaats bevindt zich ook op 10 minuten loopafstand van onze schepen, maar ligt aan de andere kan van de rivier De Vecht. Voor de routeplanner: Weesperweg 2 (de parkeerplaats bevindt zich aan de linkerkant van dit huisadres, aan de overkant van de weg). Neem vanaf de A1 afslag 3 Muiden/Weesp en volg de borden “Muiden”. Bij de stoplichten slaat u linksaf. Na ca. 100 meter treft u een afslag aan naar links, die u naar de parkeerplaats leidt.

Parkeren in Muiden Vesting

Bent u aan de late kant? Sla een zoektocht naar een parkeerplaats in de Vesting dan over. Parkeer op een van bovenstaande parkeerplaatsen en neem even telefonisch contact met ons of met uw contactpersoon op. We vertrekken pas als iedereen is ingescheept, maar laat uw gezelschap niet te lang op u wachten.

Haven van IJburg

De ligplaats van onze schepen bevindt zich recht tegenover huisadres Krijn Taconiskade 430, Amsterdam IJburg. Er zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig op een korte loopafstand van het schip. Meestal is er op de Bert Haanstrakade wel een plaatsje te vinden. Op zondagen is het vrij parkeren op IJburg, maar op andere dagen betaalt u per uur € 3,50 tussen 09:00 uur en 19:00 uur.

Haven van IJburg – openbaar vervoer

Tramlijn 26 stopt op 5 minuten loopafstand van de Krijn Taconiskade. Vanaf het Centraal Station bent u binnen 20 minuten ter plaatse. Raadpleeg 9292 voor meer informatie over haltes en tijden.

Verrekijker
Anker

De kombuis, een klasse apart

Ook op culinair gebied heeft de Muider Compagnie kwaliteit hoog in het vandaal. Een zeiltocht aan boord van de schepen van de Muider Compagnie is niet compleet zonder stevig lunch, uitgebreid borrelgarnituur of feestelijk (barbecue) buffet.

meer weten
Reddingsboei
Alexander

Afgelopen zomer op de rederijker gevaren! Wat een topdag. Heel mooi schip, prachtige zeilen, heel goed verzorgd. Beregezellige dag met goede bekenden op het water. Heel erg bedankt Menno en Julia voor deze prachtige dag!

Jennefer
Wij hebben onze trouwdag gevierd op de Egelantier. Het was Fantastisch!! Eigenaren Menno en Julia hebben de mooiste dag in vervulling laten gaan, echt!! Compliment aan Menno voor de prachtige ceremonie die hij voor ons had voorbereid.
Jurriaan van der Reijden
Wat was het een leuke dag met het hele team van Restaurant Moeders met dank aan Muider Compagnie Menno, Julia en Thijmen super gezeild met de tjalk de egelantier en heerlijk gegeten en gezellig geborreld !!
Kompas