Trouwen op een boot

Bent u opzoek naar een trouwlocatie aan het water, dan helpt Muider Compagnie u graag! Bij ons kunt u trouwen op een boot over het prachtige Ijsselmeer of in de haven van Muiden. Op deze unieke manier kan u uw trouwdag romantisch, sfeervol en zorgeloos vieren. Wij helpen u graag het trouwprogramma op te zetten om u zo de beste trouwdag te geven. Muider Compagnie zorgt ervoor dat trouwen op een schip een onvergetelijke herinnering voor u en uw gasten zal zijn.

Een trouwlocatie aan het water

De afgelopen 15 jaar hebben zo’n 300 bruidsparen elkaar het ja-woord gegeven aan boord van De Egelantier en De Rederijker. Dat is natuurlijk niet zomaar; onze witte tjalkjachten vormen een prachtig decor voor een romantische en onvergetelijke trouwdag. Wanneer u wilt trouwen op een boot dan bent u bij Muider Compagnie aan het juiste adres. Door onze ruimschootse ervaring in het organiseren van bruiloften aan boord weten wij als geen ander dat geen bruiloft hetzelfde is. Daarom stellen we het programma voor uw trouwdag op het water in goed overleg samen met u af.

Trouwen op een schip, hoe ziet dat eruit?

Uw huwelijksdag kan zich geheel aan boord van een schip van de Muider Compagnie afspelen. Onze schepen zijn als officiële trouwlocatie voor alle onderdelen van uw bruiloft geschikt. Een feestelijke ontvangst, een prachtige ceremonie, een gezellige borrel en uitstekend eten en drinken. Daarnaast bieden wij uw genodigden tijdens uw bruiloft aan boord ook nog eens een geweldige gezamenlijke activiteit: zeilen. Om u een idee te geven over een dagprogramma geven we u hierbij een voorbeeld.

Het trouwprogramma op het water

Hieronder treft u een voorbeeld trouwprogramma aan, waarbij we zowel het bruidspaar als de genodigden ’s morgens rustig de tijd geven om zich voor te bereiden op deze belangrijke dag.

Om 13:30 uur komen uw bruidsgasten aan boord, waar ze worden ontvangen met een vers kopje koffie/thee. Voor de kinderen is er limonade. Als iedereen aanwezig is stapt ook het bruidspaar letterlijk het huwelijksbootje in, gevolgd door de Bijzonder Ambtenaar van de Burgerlijke Stand van Gemeente Gooise Meren (waar Muiden onderdeel van uitmaakt).

De huwelijksceremonie in de haven of op het water

Om 14:00 uur start de huwelijksplechtigheid. Bij mooi weer kan dit op de boot plaatsvinden op het ruime achterdek. De huwelijksvoltrekking neemt maximaal een halfuur in beslag, afhankelijk van de voorkeur die u daarvoor heeft aangegeven bij de ambtenaar. Leuk om te weten: u kunt ook op open water in het echt worden verbonden. In het trouwboekje komt dan geen woonplaats te staan, maar coördinaten. De ambtenaar van de Burgerlijke Stand wordt dan na de huwelijksvoltrekking met een sloep van boord gehaald en teruggebracht naar de haven van Muiden.

15:30 uur: U bent getrouwd en uw gasten hebben gelegenheid om u te feliciteren! Onze crew gaat langs met een feestelijk drankje.

Na de felicitaties gooien we de trossen los en varen we langs het Muiderslot, de haven van Muiden uit. Op open water vragen wij u om een handje te komen helpen bij het zetten van de zeilen. Terwijl u samen de boot onder zeil en op koers houdt komen uw gastvrouwen langs met een drankje en een hapje. Voor wie liever niet actief aan de zeiltocht deelneemt is er zowel boven- als benedendeks voldoende comfortabele ruimte om van de elementen te genieten en even rustig bij te praten.

Na de ceremonie komt de catering

Aan het eind van de middag of begin van de avond zoeken we een mooie ankerplaats tussen de eilandjes voor de kust van Muiden. Uw gastvrouwen serveren een heerlijk buffet of feestelijke BBQ. De maaltijd gebruikt u met uitzicht over het water, forteiland Pampus en de skyline van Amsterdam.

Na de maaltijd kunnen we op het water blijven voor uw bruiloftsfeest, maar we kunnen ook terug naar de haven zodat uw avondgasten kunnen aansluiten of u van boord kunt om het avondprogramma elders voort te zetten.

Op bovenstaand programma zijn allerlei varianten mogelijk. Benieuwd naar hoe trouwen op een boot er bij ons uit zou kunnen zien? Vertel ons uw wensen voor een onvergetelijke huwelijksdag en wij helpen u deze wensen uit te laten komen.

Wij maken uw trouwdag gegarandeerd tot een succes! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wij maken uw trouwdag gegarandeerd tot een succes! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Schepen

Schepen

Sfeervol. Voorzien van alle comfort. Gastvrije, professionele bemanning en heerlijke catering. Onze schepen zijn uitermate geschikt als locatie voor een onvergetelijke bruiloft.

Catering

Catering

Ons cateringaanbod is met zorg samengesteld. Van appeltaart tot amuse, van borrelhap tot uitgebreid buffet. Aanpassingen zijn in overleg altijd mogelijk

Officiële huwelijkslocatie

Officiële huwelijkslocatie

De huwelijksceremonie kan plaatsvinden aan boord. Zowel in de haven als op het water.

Reddingsboei

De kombuis, een klasse apart

Op culinair gebied staat kwaliteit hoog bij ons in het vaandel. Maak uw zeiltocht compleet met een stevige lunch, borrelgarnituur of feestelijk (barbecue) buffet. Regel het vandaag nog bij Muider Compagnie.

Ster
Feesten op een zeilschip
Wat was het een leuke dag met het hele team van Restaurant Moeders met dank aan Muider Compagnie Menno, Julia en Thijmen super gezeild met de tjalk de egelantier en heerlijk gegeten en gezellig geborreld!!
Feesten op een zeilschip
We hebben ons jubileum feest op de Rederijker van de Muider Compagnie gegeven. 9 jaar geleden hadden we ook al een tocht met de Egelantier geboekt en het succes van toen werd nu nog eens dunnetjes overgaan.
Feesten op een zeilschip
Menno, Julia en Erwin hebben fantastisch gedaan. Echt genoten met een groep buitenlandse vrienden. We waren met een groep tussen 7 en 70 en iedereen heeft het erg naar zijn zin gehad! Super bedankt.. :)
Verrekijker