Trouwen op een zeilschip

Trouwen op

een zeilschip

De afgelopen 15 jaar hebben zo’n 300 bruidsparen elkaar het ja-woord gegeven aan boord van De Egelantier en De Rederijker. Dat is natuurlijk niet zomaar; onze witte tjalkjachten vormen een prachtig decor voor een romantische en onvergetelijke huwelijksvoltrekking. De mensen bij de Muider Compagnie hebben inmiddels ruimschoots ervaring in het organiseren van bruiloften aan boord en weten als geen ander dat geen bruiloft het zelfde is. We laten u hierbij graag een paar voorbeeld-programma’s zien. Maar het programma voor deze belangrijke en persoonlijke dag stellen wij natuurlijk in goed overleg met u samen.

Trouwen aan boord

Uw huwelijksdag kan zich helemaal aan boord van schepen van de Muider compagnie afspelen. De schepen zijn als locatie voor alle onderdelen van uw bruiloft geschikt. Een feestelijke ontvangst, een prachtige ceremonie, een gezellige borrel en uitstekend eten en drinken. Maar daarnaast biedt u uw genodigden tijdens uw bruiloft aan boord ook nog eens een geweldige gezamenlijke activiteit: zeilen. Hieronder treft u een voorbeeld programma aan, waarbij we zowel het bruidspaar als de genodigden’s morgens rustig te tijd geven om zich voor te bereiden op deze belangrijke dag.

Om 13:30 uur komen uw bruidsgasten aan boord, waar ze worden ontvangen met een vers kopje koffie/thee. Voor de kinderen is er limonade. Als iedereen aanwezig is komt ook het bruidspaar aan boord, gevold door de Bijzonder Ambtenaar van de Burgerlijke Stand van Gemeente Gooise Meren (waar Muiden onderdeel van uitmaakt).

Om 14:00 uur start de huwelijksplechtigheid. Bij mooi weer kan dit plaatsvinden op het ruime achterdek van het schip. De huwelijksvoltrekking neemt maximaal een halfuur in beslag, afhankelijk van de voorkeur die u daarvoor heeft aangegeven bij de ambtenaar. Leuke variant: u kunt ook op open water in het echt worden verbonden. De ambtenaar van de Burgerlijke Stand wordt dan na de huwelijksvoltrekking met een sloep van boord gehaald en teruggebracht naar de haven van Muiden.

15:30 uur: U bent getrouwd! Uw gasten hebben gelegenheid om u te feliciteren en onze crew gaat langs met een feestelijk drankje.

Na de felicitaties gooien we de trossen los en varen we langs het Muiderslot de haven van Muiden uit. Op open water vragen wij u om een handje te komen helpen bij het zetten van de zeilen. Terwijl u samen het schip onder zeil en op koers houdt komen uw gastvrouwen langs met een drankje en een hapje. Voor wie liever niet actief aan de zeiltocht deelneemt is er zowel boven- als benedendeks voldoende comfortabele ruimte om van de elementen te genieten en even rustig bij te praten.

Aan het eind van de middag of begin van de avond zoeken we een mooie ankerplaats tussen de eilandjes voor de kust van Muiden. Uw gastvrouwen serveren een heerlijk buffet of feestelijke BBQ. De maaltijd gebruikt u met uitzicht over het water, forteiland Pampus en de skyline van Amsterdam.

Na de maaltijd kunnen we op het water blijven voor uw bruiloftsfeest, maar we kunnen ook terug naar de haven zodat uw avondgasten kunnen aansluiten of u van boord kunt om het avondprogramma elders voort te zetten.

Op bovenstaand programma zijn allerlei varianten mogelijk. Benieuwd naar hoe uw huwelijksdag er bij ons aan boord uit zou kunnen zien? Vertel ons uw wensen en laat u door ons verrassen met een programma voor een onvergetelijke huwelijksdag.

Vraag offerte aan

Wij maken uw dag gegarandeerd tot een succes! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Schepen

Schepen

Sfeervol. Voorzien van alle comfort. Gastvrije, professionele bemanning en heerlijke catering. Onze schepen zijn uitermate geschikt als locatie voor een onvergetelijke bruiloft.

meer weten
Catering

Catering

Ons cateringaanbod is met zorg samengesteld. Van appeltaart tot amuse, van borrelhap tot uitgebreid buffet. Aanpassingen zijn in overleg altijd mogelijk

meer weten
Officiële huwelijkslocatie

Officiële huwelijkslocatie

De huwelijksceremonie kan plaatsvinden aan boord. Zowel in de haven als op het water.

Reddingsboei
Anker

De kombuis, een klasse apart

Op culinair gebied staat kwaliteit hoog bij ons in het vaandel. Maak uw zeiltocht compleet met een stevige lunch, borrelgarnituur of feestelijk (barbecue) buffet. Regel het vandaag nog bij Muider Compagnie.

Catering opties
Ster
Feesten op een zeilschip
Wat was het een leuke dag met het hele team van Restaurant Moeders met dank aan Muider Compagnie Menno, Julia en Thijmen super gezeild met de tjalk de egelantier en heerlijk gegeten en gezellig geborreld!!
Feesten op een zeilschip
We hebben ons jubileum feest op de Rederijker van de Muider Compagnie gegeven. 9 jaar geleden hadden we ook al een tocht met de Egelantier geboekt en het succes van toen werd nu nog eens dunnetjes overgaan.
Feesten op een zeilschip
Menno, Julia en Erwin hebben fantastisch gedaan. Echt genoten met een groep buitenlandse vrienden. We waren met een groep tussen 7 en 70 en iedereen heeft het erg naar zijn zin gehad! Super bedankt.. :)
Verrekijker