Partyschip of Zeilschip huren

Een zeilschip of partyschip van de Muider Compagnie is compromisloos gebouwd voor dag- zeiltochten. De schepen hebben geen slaaphutten. De volledige ruimte aan boord staat u dan ook ter beschikking. De schepen zijn dan ook uitermate geschikt als locatie voor een personeelsuitje, een familiefeest, een vergadering of ander evenement. Aan boord vindt u naast een grote living ook een gezellige bar. Zelfs bij wat minder weer is het prettig vertoeven aan boord van De Egelantier, De Rederijker en het Statenjacht De Utrecht.

Statenjacht Utrecht

Zeilende replica

Het Statenjacht De Utrecht is gebouwd aan de hand van originele tekeningen uit 1746. Aan het schip is ruim 6 jaar gewerkt in het kader van een werkgelegenheidsproject. In 2003 werd het te water gelaten. Sindsdien is het schip te huur als locatie voor bedrijfsevenementen, familiedagen, foto- en filmshots en geeft het regelmatig acte de présence tijdens grote evenementen zoals Sail Amsterdam, DelfSail en Sail Den Helder.  

Bedrijfsuitje, familiefeest of relatiedag aan boord van Het Statenjacht De Utrecht

 Het Statenjacht De Utrecht is in het vaarseizoen (april tot en met oktober) te huur voor zeiltochten over het IJsselmeer. Haar thuishaven is Volendam, maar vaarten vanuit andere IJsselmeerhavens zoals Muiden en Amsterdam zijn ook mogelijk. Tijdens de zeiltochten over het IJsselmeer kunt u onder leiding van de professionele bemanning zelf de zeilen zetten en het schip sturen. Ook aan boord van dit schip is de verzorging uitstekend. Hoe onze gasten zo'n unieke zeiltocht aan boord van het Statenjacht De Utrecht ervaren kunt u nalezen bij onze referenties. 

Winterprogramma Statenjacht De Utrecht

In de wintermaanden ligt het Statenjacht De Utrecht in de Veilinghaven van Utrecht. Schipper Jarl en zijn matroos Marike Schokking exploiteren het schip dan als stamppottenrestaurant. Als zodanig is het Statenjacht De Utrecht inmiddels waanzinnig populair en krijgt het lovende kritieken die u kunt vinden op www.iens.nl. Het schip is in deze periode ook te huur als locatie voor borrels, diners, feesten en partijen.

  

 

Virtuele Rondleiding

 Tjalkjacht De Egelantier

 "De Egelantier" - geschiedenis

De geschiedenis van De Egelantier gaat ver terug, om precies te zijn tot 1889. Toen werd het schip gebouwd als vracht-tjalk. Decennialang voer het over alle Hollandse wateren. In 1996 werd het schip gered van de sloop, grondig gerestaureerd en verbouwd tot dagtochtenschip. De Egelantier kreeg hiermee een tweede jeugd. Sindsdien heeft het schip honderden gezelschappen aan boord mogen ontvangen.

"De Egelantier" anno 2019

In de winter van 2018 heeft De Egelantier een extra bestemming gekregen. Schipper/eigenaar Menno en zijn vrouw Julia hebben De Egelantier als woonschip in gebruik genomen. Het schip is daarvoor grondig verbouwd en voorzien van alle hedendaagse comfort. Het interieur bestaat uit een spannende mix van klassieke en moderne elementen. Eenmaal aan boord voelt iedereen zich direct thuis. De Egelantier is hiermee uitermate geschikt voor het maken van zeiltochten met wat kleinere gezelschappen. Afhankelijk van het programma kan het schip maximaal 20-25 passagiers meenemen. De Egelantier is ook een unieke vergaderlocatie. Vooral als het in beperkte kring ontspannen vergaderd moet worden. Tijdens een vergadering aan boord van De Egelantier geeft u ongetwijfeld "een klap" op een lastig vraagstuk. Aan de grote tafel kunnen zo'n 12 personen plaatsnemen. Alle vergaderfaciliteiten zoals een flatscreen, scherm, beamer en flip-over zijn aanwezig. 

De Egelantier beschikt daarnaast over goede zeileigenschappen en een vriendelijke vaarkarakter. Deze luxe tjalk is dan ook bij uitstek geschikt voor bedrijfsuitjes, vergaderingen, bruiloften en partijen. 

 

       

 

 

 
 

Traditioneel zeilschip bij de Muider Compagnie

De Rederijker is een zo comfortabel en minutieus afgewerkt traditioneel zeilschip dat de benaming "tjalk" eigenlijk de lading niet meer dekt. De Rederijker is een Tjalkjacht met een klassieke ambiance. Iedereen voelt zich thuis aan boord: van zakelijke bijeenkomst tot familiefeest of trouwerij. Het schip is uitermate geschikt als locatie voor relatie evenementen, bedrijfsuitjes en familiefeesten. De Rederijker kan 60 gasten aan boord ontvangen. Wanneer het in de haven ligt zelfs 75. 

Bij de bouw van dit traditionele zeilschip is vooral gelet op goede zeilkwaliteiten. Wij van de Muider Compagnie winnen geregeld wedstrijden met deze snelle tjalk en zetten haar graag in voor teambuilding evenementen.

Zeilschip Rederijker                                                           Zeilschip Rederijker   

Het schip heeft een heerlijk ruim dagverblijf waar het licht aan alle kanten naar binnen kan vallen. Vanuit de grote kuip loopt u zo de brede bar binnen. U kijkt uit over het water en over het hele interieur. Een hoog gangboord en een stabiele ligging maken De Rederijker perfect voor een dagje zeilen op het IJsselmeer met groepen.  Voor een comfortabele en uitstekend verzorgde zeiltocht aan boord van een traditioneel zeilschip scheept u in bij de Muider Compagnie.

Virtuele rondleiding

Hier kunt u een fullscreen virtuele rondleiding bekijken van:
Het bovendek van de rederijker

 

   

Alvast een beetje sfeer proeven? Bekijk dan onderstaande filmpjes. 

Rondje Historisch Muiden

Op de Utrecht naar Pampus

Onze Tjalkjachten

Trouwen bij De Muider Compagnie

 

 

Over de Muider Compagnie

De Muider Compagnie wordt gerund door Menno Hoekstra en zijn vrouw Julia Last. Naast boekingskantoor zijn wij scheepseigenaar. Dat betekent altijd korte communicatielijnen en dus optimale betrokkenheid bij onze klanten. We staan dan ook persoonlijk garant voor excellente service en uitvoering van uw vaartocht. Kwaliteit staat hoog in ons vaandel. Niet voor niets is ons motto ´klasse apart”. 

Wij zijn gelukkig als uw dag een feest is geweest en uw verwachtingen heeft overtroffen. Tot ziens aan boord!

Lees meer

Muider Compagnie

 

Nieuwsbrief

Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: muidercompagnie.nl in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437

Notice: Undefined index: muidercompagnie.nl in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 439