Tjalkjacht De Egelantier

 "De Egelantier" - geschiedenis

De geschiedenis van De Egelantier gaat ver terug, om precies te zijn tot 1889. Toen werd het schip gebouwd als vracht-tjalk. Decennialang voer het over alle Hollandse wateren. In 1996 werd het schip gered van de sloop, grondig gerestaureerd en verbouwd tot dagtochtenschip. De Egelantier kreeg hiermee een tweede jeugd. Sindsdien heeft het schip honderden gezelschappen aan boord mogen ontvangen.

"De Egelantier" anno 2019

In de winter van 2018 heeft De Egelantier een extra bestemming gekregen. Schipper/eigenaar Menno en zijn vrouw Julia hebben De Egelantier als woonschip in gebruik genomen. Het schip is daarvoor grondig verbouwd en voorzien van alle hedendaagse comfort. Het interieur bestaat uit een spannende mix van klassieke en moderne elementen. Eenmaal aan boord voelt iedereen zich direct thuis. De Egelantier is hiermee uitermate geschikt voor het maken van zeiltochten met wat kleinere gezelschappen. Afhankelijk van het programma kan het schip maximaal 20-25 passagiers meenemen.

De Egelantier is ook een unieke vergaderlocatie. Vooral als er in kleinere kring ontspannen vergaderd moet worden. Tijdens een vergadering aan boord van De Egelantier geeft u ongetwijfeld "een klap" op een lastig vraagstuk. Aan de grote tafel kunnen zo'n 12 personen plaatsnemen. Alle vergaderfaciliteiten zoals een flatscreen, scherm, beamer en flip-over zijn aanwezig. 

De Egelantier beschikt daarnaast over goede zeileigenschappen en een vriendelijke vaarkarakter. Deze luxe tjalk is dan ook bij uitstek geschikt voor bedrijfsuitjes, vergaderingen, bruiloften en partijen.  

       

 

 

 
 

Over de Muider Compagnie

De Muider Compagnie wordt gerund door Menno Hoekstra en zijn vrouw Julia Last. Naast boekingskantoor zijn wij scheepseigenaar. Dat betekent altijd korte communicatielijnen en dus optimale betrokkenheid bij onze klanten. We staan dan ook persoonlijk garant voor excellente service en uitvoering van uw vaartocht. Kwaliteit staat hoog in ons vaandel. Niet voor niets is ons motto ´klasse apart”. 

Wij zijn gelukkig als uw dag een feest is geweest en uw verwachtingen heeft overtroffen. Tot ziens aan boord!

Lees meer

Muider Compagnie

 

Nieuwsbrief

301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.