Ontdek meer over de Bruine Vloot

Wat is de betekenis van de “Bruine Vloot” en wat deden deze schepen in het verleden? De boot heeft een rijke geschiedenis. Daarom vertellen wij u graag meer over dit schip en de mogelijkheden.

De hergeboorte van de Bruine Vloot

Toen watervervoer werd ingehaald door wegvervoer, zijn veel van de schepen uit de toenmalige Bruine Vloot op het droge terecht gekomen. Echter, met de tijd beseften mensen dat na enige aanpassingen deze schepen perfect gebruikt waren voor alternatieve doelen. Denk aan een lekker dagje of meerdere dagen op het water met gasten. Met de uitvoering van dat idee is gelukkig een stuk varend Hollands erfgoed bewaard gebleven.

De Bruine Vloot in de 21e eeuw

De voormalige vrachtschepen moesten mensen natuurlijk wel verbouwen, zodat de schepen gasten aan boord konden ontvangen. Op het begin werd deze verbouwing geheel naar het idee van de (toenmalige) scheepseigenaar overgelaten. Na verloop van tijd begon men zich echter te verdiepen in het optimaliseren van het comfort aan boord van deze traditionele schepen. Daarnaast werden er ook (veiligheids)regels opgesteld met betrekking tot de veiligheid van zeilen met mensen aan boord.

Met de ervaring die in de loop der tijd is opgedaan, hebben scheepseigenaren zich kunnen specialiseren in het verzorgen van zeiltochten met gasten. Ieder heeft daarin zijn weg gekozen. Zo zijn er Bruine Vloten met slaapgelegenheden, waarmee men meerdere dagen op stap kan. Op andere schepen zijn geen hutten voor overnachting aanwezig. Hierbij is het verblijf benedendeks volledig ingericht voor het maken van een kortere zeiltocht; een dag, middag of avond. Op basis van deze “splitsing” (meerdaagse tochten of dagtochten) hebben de scheepseigenaren zich bij het ontwikkelen van hun product (meerdaagse zeiltochten of dagtochten) verder gespecialiseerd.

Ervaar de dagtochten en zeilavonturen

Klaar om aan boord te gaan en te genieten van onvergetelijke dagtochten en zeilavonturen met De Bruine Vloot? Bereid je voor op een dag vol plezier, ontspanning en prachtige landschappen. Vergeet niet je camera mee te nemen om deze bijzondere momenten vast te leggen.

Reddingsboei

De kombuis, een klasse apart

Op culinair gebied staat kwaliteit hoog bij ons in het vaandel. Maak uw zeiltocht compleet met een stevige lunch, borrelgarnituur of feestelijk (barbecue) buffet. Regel het vandaag nog bij Muider Compagnie.

Ster
Alexander

Afgelopen zomer op de rederijker gevaren! Wat een topdag. Heel mooi schip, prachtige zeilen, heel goed verzorgd. Beregezellige dag met goede bekenden op het water. Heel erg bedankt Menno en Julia voor deze prachtige dag!

Jennefer
Wij hebben onze trouwdag gevierd op de Egelantier. Het was Fantastisch!! Eigenaren Menno en Julia hebben de mooiste dag in vervulling laten gaan, echt!! Compliment aan Menno voor de prachtige ceremonie die hij voor ons had voorbereid.
Jurriaan van der Reijden
Wat was het een leuke dag met het hele team van Restaurant Moeders met dank aan Muider Compagnie Menno, Julia en Thijmen super gezeild met de tjalk de egelantier en heerlijk gegeten en gezellig geborreld !!
Verrekijker