Zeilen vanuit Muiden

Wilt u vanuit Muiden zeilen op een schitterend zeilschip dan is dit programma beslist iets voor u. Met één van onze prachtige schepen maakt u een heerlijke zeiltocht over het IJsselmeer en bezoekt u daarnaast alles wat Muiden nog meer zo bijzonder maakt: het beroemde Muiderslot en het bijzondere Forteiland Pampus. Van dinsdag tot en met vrijdag kunnen wij dit programma starten om 10:00 uur. In verband met openingstijden van het Muiderslot starten we in het weekeinde wat later.

Historisch Muiden

Na uw bezoek aan het Muiderslot wandelt u naar de ligplaats van onze tjalken aan de Herengracht en stapt u aan boord. U wordt ontvangen met een vers kopje koffie/thee en appelgebak met slagroom. We verlaten de haven en varen (op de motor) naar Forteiland Pampus. Deze overtocht duurt ca. 30 minuten. Op Pampus wordt u door de dienstdoende fortwachter ontvangen, waarna u op eigen gelegenheid door de gangen van het fort en over het eiland kunt dwalen. Of bezoek de Pampus Experience, een interactieve tentoonstelling die u alles vertelt over de geschiedenis van dit bijzondere onderdeel van de Stelling van Amsterdam.

Na uw bezoek aan Pampus komt u terug aan boord, waar een lekkere lunch voor u klaar staat. We verlaten de steiger van Pampus en de bemanning geeft u een korte uitleg over de gang van zaken aan boord. Daarna nodigen wij u uit om de zeilen te hijsen. Op aanwijzingen van onze schipper en zijn matroos stuurt u zelf het schip. Koers is afhankelijk van het weer, maar we kunnen in elk geval een mooie ronde maken over het zuidelijk deel van het IJsselmeer, het IJmeer. ’s middags is de gezellige scheepsbar natuurlijk geopend en komt uw gastvrouw geregeld langs met een borrelhapje.

Aan het eind van de middag varen we terug naar Muiden, waar u uitgewaaid van boord stapt. Wilt u de avondmaaltijd aan boord gebruiken, dan kan dat natuurlijk ook. We kunnen daarvoor een mooie ankerplaats zoeken tussen de eilandjes voor de kust van Muiden, maar u kunt de maaltijd ook in de haven gebruiken.

Meer weten over groepsgrootte, prijzen en mogelijkheden? Aarzel niet om contact op te nemen.

Reddingsboei

De kombuis, een klasse apart

Op culinair gebied staat kwaliteit hoog bij ons in het vaandel. Maak uw zeiltocht compleet met een stevige lunch, borrelgarnituur of feestelijk (barbecue) buffet. Regel het vandaag nog bij Muider Compagnie.

Ster
Alexander
Afgelopen zomer op de rederijker gevaren! Wat een topdag. Heel mooi schip, prachtige zeilen, heel goed verzorgd. Beregezellige dag met goede bekenden op het water. Heel erg bedankt Menno en Julia voor deze prachtige dag!
Jennefer
Wij hebben onze trouwdag gevierd op de Egelantier. Het was Fantastisch! Eigenaren Menno en Julia hebben de mooiste dag in vervulling laten gaan, echt! Compliment aan Menno voor de prachtige ceremonie die hij voor ons had voorbereid.
Jurriaan van der Reijden
Wat was het een leuke dag met het hele team van Restaurant Moeders met dank aan Muider Compagnie Menno, Julia en Thijmen super gezeild met de tjalk de Egelantier en heerlijk gegeten en gezellig geborreld!!
Verrekijker