Zeilen op de Gouwzee

Een mooie lange dag met de familie of collega’s op stap. Scheep ’s morgens in bij de Muider Compagnie voor een heerlijke zeiltocht naar één van de IJsselmeerstadjes aan de Gouwzee. We hijsen samen de zeilen en sturen het schip. Kinderen zijn welkom! Breng een bezoek aan Marken of Monnickendam. Slenter even over de kade in de gezellige haven van Volendam of laten een foto maken in kostuum. ’s Middag zeilen we terug naar Muiden, waar u weer helemaal uitgewaaid van boord stapt.

Heerlijk uitwaaien op de Gouwzee

Met een zeiltocht van Muiden of Amsterdam IJburg naar een IJsselmeerstadje aan de Gouwzee heeft u een goed gevuld programma voor een dagje op stap met familie of vrienden. Als u ’s morgens om 10 uur inscheept, ontvangen wij u met verse koffie/thee en iets lekkers. Voor de kinderen is er limonade. Daarna varen we de haven uit. Eenmaal op open water hijsen we samen de zeilen en stuurt u op aanwijzingen van uw schipper en zijn matroos het schip richting de beroemde vuurtoren Het Paard van Marken. Na het ronden van de vuurtoren serveren we een lekkere lunch en komen we aan in de haven van bijvoorbeeld Volendam. In de haven kunt u een uurtje van boord voor een wandeling over de kade.

Wilt u liever niet op eigen gelegenheid een stadje bezoeken, dan is het mogelijk om u te laten rondleiden door een gids die u de meest bijzondere plaatsen laat zien.

Weer terug aan boord staat er een hapje en een drankje voor u klaar. We verlaten de haven, zetten de zeilen weer en zeilen ontspannen terug naar de haven van afvaart. U zult daar rond 18:00 uur aankomen. Uw programma hoeft daarmee nog niet aan een einde gekomen te zijn. We kunnen nog wat langer op het water blijven en de BBQ aansteken, zodat u straks niet alleen uitgewaaid, maar ook voldaan huiswaarts keert.

Meer weten over onze mogelijkheden? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Reddingsboei

De kombuis, een klasse apart

Op culinair gebied staat kwaliteit hoog bij ons in het vaandel. Maak uw zeiltocht compleet met een stevige lunch, borrelgarnituur of feestelijk (barbecue) buffet. Regel het vandaag nog bij Muider Compagnie.

Ster
Alexander
Afgelopen zomer op de rederijker gevaren! Wat een topdag. Heel mooi schip, prachtige zeilen, heel goed verzorgd. Beregezellige dag met goede bekenden op het water. Heel erg bedankt Menno en Julia voor deze prachtige dag!
Jennefer
Wij hebben onze trouwdag gevierd op de Egelantier. Het was Fantastisch! Eigenaren Menno en Julia hebben de mooiste dag in vervulling laten gaan, echt! Compliment aan Menno voor de prachtige ceremonie die hij voor ons had voorbereid.
Jurriaan van der Reijden
Wat was het een leuke dag met het hele team van Restaurant Moeders met dank aan Muider Compagnie Menno, Julia en Thijmen super gezeild met de tjalk de Egelantier en heerlijk gegeten en gezellig geborreld!!
Verrekijker