Amsterdam in de Gouden Eeuw

In dit arrangement neemt onze opperkoopman Godfried Ribbens u mee terug naar de roemrijke dagen van de VOC in onze Gouden Eeuw. Hij begint met een stadswandeling van 2 uur door het oude Amsterdam en neemt u vervolgens mee voor een 4 uur durende zeiltocht aan boord van een zeilschip van de Muider Compagnie, waarbij we voor Pampus gaan.

Vaar mee met de VOC

Rondleiding Nautisch Kwartier Amsterdam 09:30 uur – 11:30 uur

Godfried (gekleed in VOC-kostuum) wacht u op bij het voormalige stadhuis van Amsterdam (het huidige Paleis op de Dam) en neemt u al verhalend mee voor een wandeling door het nautisch kwartier, langs de hoogtepunten uit de VOC tijd. Door Godfrieds ogen ziet u hoe de VOC-schepen werden gebouwd bij de scheepswerven bij de Montelbaantoren, hoe de kooplieden vergaderden in het Oost-Indisch Huis en kunt u zich door de levende vertellingen van Godfried een goed beeld vormen van de afvaarten van de schepen bij de Schreierstoren. Via steegjes, smalle grachtjes en imposante kades eindigt de wandeling in de haven van Amsterdam, waar u aan boord stapt van één van onze traditionele Hollandse zeilschepen, waar wij een VOC-lunch serveren met onder andere haring en pekelvlees.

Met ons zeilschip voor Pampus – 11:30 uur – 17:00 uur

Het gevoel van stilte, ondanks de klapperende zeilen, de deining van het schip en het kabbelen van het water. Dat ondervindt u aan boord van een schip van de Muider Compagnie. Aan boord verhaalt opperkoopman Godfried verder over het leven aan boord van een 17e eeuws retourschip. De bemanning en de rangen aan boord, de wacht, de kaperbrieven en natuurlijk onze zeehelden komen aan bod in zijn vertellingen. U krijgt bijzonderheden te horen over de zeeslagen tegen de Duinkerker kapers, de Spanjaarden en Engelsen in de 16e en 17e eeuw, de vaartroutes naar de Oost en de West, de ronding van Kaap Hoorn, de driehoekshandel in de West en de Oost, Pampus en zijn kamelen, de dijken en de droogmaking van Holland en veel en veel meer.

Wilt het “Amsterdam in de Gouden Eeuw” arrangement? Aarzel niet om contact op te nemen. Vertel ons uw wensen of vraag naar de mogelijkheden.

Reddingsboei

De kombuis, een klasse apart

Op culinair gebied staat kwaliteit hoog bij ons in het vaandel. Maak uw zeiltocht compleet met een stevige lunch, borrelgarnituur of feestelijk (barbecue) buffet. Regel het vandaag nog bij Muider Compagnie.

Ster
Alexander
Afgelopen zomer op de rederijker gevaren! Wat een topdag. Heel mooi schip, prachtige zeilen, heel goed verzorgd. Beregezellige dag met goede bekenden op het water. Heel erg bedankt Menno en Julia voor deze prachtige dag!
Jennefer
Wij hebben onze trouwdag gevierd op de Egelantier. Het was Fantastisch! Eigenaren Menno en Julia hebben de mooiste dag in vervulling laten gaan, echt! Compliment aan Menno voor de prachtige ceremonie die hij voor ons had voorbereid.
Jurriaan van der Reijden
Wat was het een leuke dag met het hele team van Restaurant Moeders met dank aan Muider Compagnie Menno, Julia en Thijmen super gezeild met de tjalk de Egelantier en heerlijk gegeten en gezellig geborreld!!
Verrekijker