Tjalk Zeilen IJsselmeer

De Muider Compagnie is eigenaar van maar liefst twee van de mooiste tjalken van het IJsselmeer: tjalk De Egelantier en tjalk De Rederijker. De schepen zijn comfortabel ingericht voor het maken van zeildagtochten. Ze beschikken beide over uitstekende zeileigenschappen en de verzorging aan boord is van hoge kwaliteit. De bemanning zet zich al ruim 20 jaar in voor dat ene ultieme doel; u en uw gezelschap een zo prettig mogelijk dag op het IJsselmeer te bezorgen. Zeilen op een tjalk van de Muider Compagnie is in alle opzichten zeilen op hoog niveau. De schepen hebben de havens van Muiden en Amsterdam IJburg als thuishaven. Afvaart vanuit andere havens is in overleg ook mogelijk.

De tjalk "De Egelantier" is gebouwd in 1889 en is in 1996 verbouwd tot luxe groepsaccommodatie. De bar grenst aan een ruime kuip. Onderdeks vindt u het gezellige restaurant gedeelte. In het voorjaar van 2016 heeft De Egelantier een compleet nieuw interieur gekregen. Tjalk zeilen op het IJsselmeer wordt een geweldige ervaring voor uw prive of zakelijk arrangement.

Onze tjalk "De Rederijker" is de eerste nieuwgebouwde Friese zeetjalk sinds 90 jaar. Het schip is gebouwd in 1999 naar tekeningen van de oude Oostzeetjalken, maar bij de bouw is natuurlijk gebruik gemaakt van de modernste technieken en inzichten. Het schip is zo minutieus afgewerkt, dat de naam "tjalk" de lading eigenlijk niet dekt. We kunnen beter spreken van een "tjalkjacht". 

Komt u zeilen aan boord van de tjalken van de Muider Compagnie, dan zal het u aan boord aan niets ontbreken. De professionele bemanning heeft hospitality hoog in het vaandel staan en onze chef-kok verzorgt uitstekende maaltijden. Een dag, middag of avond zeilen aan boord van De Rederijker of De Egelantier is een uitstekend idee voor uw bedrijfsuitje, relatie evenement of familiedag.

De programma's voor de zeiltochten aan boord van de tjalken van de Muider Compagnie worden altijd in goed overleg met onze klanten samengesteld. Op onze website treft u een greep uit de mogelijkheden aan. Bent u benieuwd naar hoe uw zeiltocht aan boord van De Egelantier of De Rederijker eruit kan zien? Neem gerust eens contact op voor meer informatie en/of vraag een voorstel aan.

 

    

Over de Muider Compagnie

De Muider Compagnie wordt gerund door Menno Hoekstra en zijn vrouw Julia Last. Naast boekingskantoor zijn wij scheepseigenaar. Dat betekent altijd korte communicatielijnen en dus optimale betrokkenheid bij onze klanten. We staan dan ook persoonlijk garant voor excellente service en uitvoering van uw vaartocht. Kwaliteit staat hoog in ons vaandel. Niet voor niets is ons motto ´klasse apart”. 

Wij zijn gelukkig als uw dag een feest is geweest en uw verwachtingen heeft overtroffen. Tot ziens aan boord!

Lees meer

Muider Compagnie

 

Nieuwsbrief

301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.