Zeilen Statenjacht

Statenjacht De Utrecht - blikvanger

Voor wel heel speciale zeiltochten of vaartochten stapt u aan boord van het Statenjacht De Utrecht. Het schip is gebouwd aan de hand van originele bouwtekeningen uit 1746. In 2003 is het te water gelaten. Het schip geeft sindsdien regelmatig acte de présence als publiekstrekker en blikvanger op grote evenementen zoals Sail Amsterdam, Sail Den Helder en DelfSail. Ook wordt het schip regelmatig gebruikt voor filmopnames. Het Statenjacht De Utrecht heeft bijvoorbeeld een prominente rol gespeeld in de Nederlandse film over Michiel de Ruyter en was te zien in een documentaire over Rembrandt.

Statenjacht De Utrecht - locatie voor uw evenement

Het Statenjacht De Utrecht is sinds de tewaterlating ook exclusief te huur voor evenementen. Een zeiltocht of vaartocht aan boord van het Statenjacht De Utrecht is een uitstekend idee voor een bijzonder bedrijfsuitje, een onvergetelijke relatiedag of feestelijke familie bijeenkomst. Het schip is gebouwd aan de hand van originele oude tekeningen, maar bij de inrichting is rekening gehouden met het varen met gasten aan boord, aan wie het aan niets mag ontbreken. Verstopt achter historisch verantwoorde keukenkastjes treft u bijvoorbeeld een goed geoutilleerde keuken aan waaruit uitstekende maaltijden geserveerd worden. En het bier komt niet uit een lauwe kruik, maar uit een gekoelde tap. 

Zeiltochten Statenjacht De Utrecht

Het Statenjacht zeilt in het seizoen (van medio april tot eind oktober) vanuit diverse havens aan het IJsselmeer. De thuishaven van het schip is Volendam, maar op aanvraag en afhankelijk van de vaaragenda van het schip zijn zeiltochten vanuit andere havens (bijvoorbeeld Muiden of Amsterdam) ook mogelijk. Scheept u in aan boord van het Statenjacht De Utrecht, dan wordt u door de bemanning gastvrij ontvangen. Afhankelijk van uw programma serveren we bij de ontvangst koffie/thee en iets lekkers, een uitgebreide lunch of een feestelijk drankje met bijpassend hapje. Na een korte uitleg over de gang van zaken aan boord varen we de haven uit en vraagt de bemanning u om een handje te komen helpen bij het zetten van de zeilen. Op aanwijzingen van deze professionele crew zeilt u zelf het schip. Aan boord van het Statenjacht De Utrecht beleeft u absoluut een paar onvergetelijke uren onder zeil.

Meer informatie en boekingen

Wanneer u meer wilt weten over prijzen en mogelijkheden voor uw bedrijfsuitje, relatiedag, familiefeest of ander evenement aan boord van het Statenjacht, neem dan contact met ons op. Programma's voor zeiltochten en vaartochten aan boord van dit bijzondere schip maken wij altijd op maat, aan de hand van uw wensen en de mogelijkheden. Ook wanneer u meer wilt weten over mogelijkheden om het Statenjacht De Utrecht als publiekstrekker in te zetten tijdens uw evenement zijn wij u graag van dienst.

 

Over de Muider Compagnie

De Muider Compagnie wordt gerund door Menno Hoekstra en zijn vrouw Julia Last. Naast boekingskantoor zijn wij scheepseigenaar. Dat betekent altijd korte communicatielijnen en dus optimale betrokkenheid bij onze klanten. We staan dan ook persoonlijk garant voor excellente service en uitvoering van uw vaartocht. Kwaliteit staat hoog in ons vaandel. Niet voor niets is ons motto ´klasse apart”. 

Wij zijn gelukkig als uw dag een feest is geweest en uw verwachtingen heeft overtroffen. Tot ziens aan boord!

Lees meer

Muider Compagnie

 

Nieuwsbrief

301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.