Zeilen naar Pampus

Rondje Historisch Muiden (Muiderslot - Pampus - Zeilen)

Wilt u vanuit Muiden zeilen op een schitterend zeilschip dan is dit programma beslist iets voor u. Met één van onze prachtige schepen maakt u een heerlijke zeiltocht over het IJsselmeer en bezoekt u daarnaast alles wat Muiden nog meer zo bijzonder maakt: het beroemde Muiderslot en het bijzondere Forteiland Pampus.

Van dinsdag tot en met vrijdag kunnen wij dit programma starten om 10:00 uur. In verband met openingstijden van het Muiderslot starten we in het weekeinde wat later.

Na uw bezoek aan het Muiderslot wandelt u naar de ligplaats van onze tjalken aan de Herengracht en stapt u aan boord. U wordt ontvangen met een vers kopje koffie/thee en appelgebak met slagroom. We verlaten de haven en varen (op de motor) naar Forteiland Pampus. Deze overtocht duurt ca. 30 minuten. Op Pampus wordt u door de dienstdoende fortwachter ontvangen, waarna u op eigen gelegenheid door de gangen van het fort en over het eiland kunt dwalen. Of bezoek de Pampus Experience, een interactieve tentoonstelling die u alles vertelt over de geschiedenis van dit bijzondere onderdeel van de Stelling van Amsterdam.

Na uw bezoek aan Pampus komt u terug aan boord, waar een lekkere lunch voor u klaar staat. We verlaten de steiger van Pampus en de bemanning geeft u een korte uitleg over de gang van zaken aan boord. Daarna nodigen wij u uit om de zeilen te hijsen. Op aanwijzingen van onze schipper en zijn matroos stuurt u zelf het schip. Koers is afhankelijk van het weer, maar we kunnen in elk geval een mooie ronde maken over het zuidelijk deel van het IJsselmeer, het IJmeer. 's middags is de gezellige scheepsbar natuurlijk geopend en komt uw gastvrouw geregeld langs met een borrelhapje.

Aan het eind van de middag varen we terug naar Muiden, waar u uitgewaaid van boord stapt. Wilt u de avondmaaltijd aan boord gebruiken, dan kan dat natuurlijk ook. We kunnen daarvoor een mooie ankerplaats zoeken tussen de eilandjes voor de kust van Muiden, maar u kunt de maaltijd ook in de haven gebruiken.

Meer weten over groepsgrootte, prijzen en mogelijkheden? Aarzel niet om even contact op te nemen.

 

Over de Muider Compagnie

De Muider Compagnie wordt gerund door Menno Hoekstra en zijn vrouw Julia Last. Naast boekingskantoor zijn wij scheepseigenaar. Dat betekent altijd korte communicatielijnen en dus optimale betrokkenheid bij onze klanten. We staan dan ook persoonlijk garant voor excellente service en uitvoering van uw vaartocht. Kwaliteit staat hoog in ons vaandel. Niet voor niets is ons motto ´klasse apart”. 

Wij zijn gelukkig als uw dag een feest is geweest en uw verwachtingen heeft overtroffen. Tot ziens aan boord!

Lees meer

Muider Compagnie

 

Nieuwsbrief

301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.