Pampus Zeilen

Forteiland Pampus

Dit bijzondere onderdeel van de Stelling van Amsterdam ligt vlak voor de kusten van Muiden en Amsterdam IJburg. Het fort en het eiland beschikken over 400 jaar historie, die u kunt beleven door een bezoek aan de multimediale interactieve tentoostelling "De Pampus X-perience". Of laat u rondleiden door een gids die u alles kan vertellen over dit wonderlijke eiland en fort.  Een bezoek aan Forteiland Pampus is zeker de moeite waard en een leuke onderbreking van uw zeiltocht vanuit Muiden, Amsterdam, Almere of Volendam.

 

Zeilen naar Pampus

Pampus ligt middenin het IJsselmeer en u kunt Pampus daarom alleen per boot bereiken. Maak van de overtocht naar Forteiland Pampus een feestje op zich en stap aan boord van een van de tjalkjachten van de Muider Compagnie ! Terwijl u geniet van een verse bak koffie met appelgebak of een heerlijke lunch zetten we koers naar Pampus, waar u van boord gaat voor een bezoek aan de Pampus X-Perience, een rondleiding of een drankje op het prachtige terras van het Pampus Paviljoen, dat uitzicht biedt over het zuidelijke deel van het IJsselmeer. 

 

Zeilen om Pampus

Heeft u in uw programma niet voldoende ruimte voor een uitgebreid bezoek aan Pampus, dan maken we een mooie zeiltocht om het forteiland heen. Deze zeiltocht brengt u langs de kusten van Amsterdam, Muiden en de Flevopolder en we draaien om op de hoek van de beroemde vuurtoren "Het Paard van Marken". Of andersom, want de koers die we zeilen is afhankelijk van weer en wind.

Zeilen vanaf Pampus

Forteiland Pampus leent zich als locatie natuurlijk uitstekend voor start, finish, aftersail en party voor uw regatta. We verzamelen de deelnemers op forteiland Pampus waarna we inschepen. Na uw zeilwedstrijd komt iedereen weer samen op Pampus waar we het winnende team huldigen en de dag afsluiten met een barbecue op het prachtige terras van het Paviljoen, dat uitzicht biedt over het water en de skyline van Amsterdam.

Pampus en de Muider Compagnie

Wilt u gaan zeilen op het zuidelijk deel van het IJsselmeer, dan kunt u eigenlijk niet om forteiland Pampus heen. De Muider Compagnie kan u informeren over alle mogelijke combinaties van een prachtige zeiltocht met een bezoek aan of evenement op dit bijzondere eiland. Benieuwd naar een programma waarin we al uw wensen met de mogelijkheden combineren? Aarzel dan niet om eens contact op te nemen.

 

 

 

Over de Muider Compagnie

De Muider Compagnie wordt gerund door Menno Hoekstra en zijn vrouw Julia Last. Naast boekingskantoor zijn wij scheepseigenaar. Dat betekent altijd korte communicatielijnen en dus optimale betrokkenheid bij onze klanten. We staan dan ook persoonlijk garant voor excellente service en uitvoering van uw vaartocht. Kwaliteit staat hoog in ons vaandel. Niet voor niets is ons motto ´klasse apart”. 

Wij zijn gelukkig als uw dag een feest is geweest en uw verwachtingen heeft overtroffen. Tot ziens aan boord!

Lees meer

Muider Compagnie

 

Nieuwsbrief

301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.