Blogs van De Muider Compagnie bekijken...


Make-over voor jarige Egelantier

Dit jaar is het alweer 20 jaar geleden dat De Egelantier door De Muider Compagnie in de vaart is gebracht als luxe zeilschip voor het varen van dagtochten. Deze statige dame heeft er inmiddels heel wat zeemijlen opzitten en in de afgelopen jaren hebben duizenden mensen mogen genieten van de sfeervolle ambiance, de heerlijke catering en de uitstekende zeilkwaliteiten van dit heerlijke schip. Als kadootje voor deze jarige dame hebben Menno en Julia haar een compleet nieuw interieur gegeven. Het schip is geheel in stijl van haar naam opnieuw aangekleed. De Egelantier is van nature een in Europa in het wild voorkomende roos. De bloemen zijn rozerood met een wit hart. De symbolische betekenis van deze bloem is "Liefde". Met deze ingredienten zijn we aan de slag gegaan en het resultaat is verrassend en verfrissend; een eigentijdse maar toch klassieke uitstraling. Want de Egelantier is en blijft een traditionieel zeilschip. 

    

Wat in stand is gebleven is natuurlijk het perfecte concept; de ruime kuip met aangrenzende bar, de grote en lichte ruimte benedendeks en de warme, scheepse uitstraling. De perfecte ambiance voor een prachtige huwelijksdag, een onvergetelijk familie feest of een spetterend bedrijfsuitje. De Egelantier en de crew van de Muider Compagnie zijn er weer helemaal klaar voor !  

Op 31 Mei a.s organiseert de Muider Compagnie een benefiet vaartocht in samenwerking met Stichting Nepalimed Holland om de slachtoffers van de actie-nepal-01aardbeving te helpen. De Muider Compagnie stelt het schip, food en beverage gratis ter beschikking en het voltallig personeel werkt vrijwillig deze middag om de gehele opbrenst ten goede te laten komen aan de slachtoffers van de aardbeving. Lees verder:aardbeving in Nepal

Sfeer proeven in Muiden

Tweede Paasdag, maandag 17 april, is het weer tijd voor de Muider Vlaggetjesdag. Op de traditionele opening van het zeilcharterseizoen bent u van 11.00 uur van harte welkom voor een kijkje aan boord van de traditionele zeilschepen van de Muider vloot. Natuurlijk zijn onze tjalken de Egelantier en de Rederijker ook aanwezig. U kunt ze vinden op hun vaste ligplaats aan de Herengracht tegenover huisnummer 38. U bent van harte welkom bij ons aan boord! Speciaal voor onze relaties organiseren we een uitgebreide Paasbrunch. Tegen het luttele bedrag van €9,99 bent u om 11.00 uur welkom aan boord. (kinderen tot 12 jaar gratis). Laat ons uiterlijk 13 april weten of jullie komen en...met hoeveel mensen. Graag aanmelden via de webpagina van de Egelantier.

Zeilen MuidenZakelijk Lunchen

Op Vlaggetjesdag is er ook in aan de wal van alles te doen. In het centrum van Muiden treft u kraampjes aan met oude ambachten, poffertjes, een palingroker en er zullen optredens verzorgd worden door een aantal accordeonspelers en maar liefst 5 shantikoren. Op de kade aan de Herengracht en bij de Grote Zeesluis staan diverse kraampjes.  en er treden zeemans- en smartlappenkoren op. Vanzelfsprekend zorgt ook de Muider horeca voor een gastvrij onthaal. Vlaggetjesdag in Muiden belooft wederom een groot succes te worden. 

Parkeren in Muiden Vesting is niet mogelijk. 

Jubileum Rederijker Het is dit jaar 15 jaar geleden dat we de kiel gelegd hebben van de Rederijker. Eigenaar Menno Hoekstra besloot in 1998 tot de bouw van de eerste nieuwgebouwde friese zeetjalk sinds 90 jaar. Er werd gekozen voor een geheel nieuw casco omdat dat vele voordelen kende boven een casco van meer dan 100 jaar oud. 
zeilregatta-muider-compagnie6Watertanks zouden in de scheepshuid geintregeerd kunnen worden wat veel ruimtebesparing zou kunnen opleveren.  Bovendien zou de maatvoering aangepast kunnen worden aan onze specifieke eisen. Graag wilden we meer dekruimte dan op de Egelantier. Daarvoor hebben we het schip hoger dan normaal gemaakt om veel stahoogte te creeeren. Dit geeft haar het stoere zeetjalk achtige uiterlijk.Het onderwaterschip is echter naar de laatste eisen van hydronamica vormgegeven hetgeen de Rederijker een snelle zeiltjalk maakt.


Over de Muider Compagnie

De Muider Compagnie wordt gerund door Menno Hoekstra en zijn vrouw Julia Last. Naast boekingskantoor zijn wij scheepseigenaar. Dat betekent altijd korte communicatielijnen en dus optimale betrokkenheid bij onze klanten. We staan dan ook persoonlijk garant voor excellente service en uitvoering van uw vaartocht. Kwaliteit staat hoog in ons vaandel. Niet voor niets is ons motto ´klasse apart”. 

Wij zijn gelukkig als uw dag een feest is geweest en uw verwachtingen heeft overtroffen. Tot ziens aan boord!

Lees meer

Muider Compagnie

 

Nieuwsbrief

Logo star-snippets.com