Haven IJburg
Inleiding

Wie kent IJburg nu niet? Introductie lijkt overbodig maar voor degene die het nog niet weet '; IJburg is het compleet nieuwgebouwde eiland, ten oosten van de binnenstad van Amsterdam dat zich razendsnel heeft ontwikkeld. Het is een wijk met een grote potentie want ze is ruim en mooi opgezet. Stedelijk en toch buiten... IJburg ligt vlak bij de stad maar ademt de natuur. Zon, zee en strand zijn altijd dichtbij. Het waait er ook altijd een Beaufoortje meer dan in binnenstedelijk gebied! Ideaal voor watersporters, De bewoners zijn gemiddeld jong, hoog opgeleid en bovenal avontuurlijk. In Amsterdam is IJburg vooral bekend om Blijburg aan zee, dat een grote aantrekkingskracht heeft.

Ontwikkeling
Ondanks al deze kwaliteiten stokt de ontwikkeling misschien een beetje op dit moment . Het lijkt wel of men de adem inhoudt. Er is een hele snelle groei geweest en er is veel gebouwd en nu is het aan de bewoners en ondernemers om er een succes te maken. Een kwestie van tijd en inspanning, zo lijkt het. Want IJburg heeft alle ingredienten voor succes!

De haven en watersport als motor voor de economie.
De Muider Compagnie is al een aantal jaren betrokken bij de ontwikkeling van de binnenhaven. Voor haar schepen heeft zij steigers aangelegd. Opvallend is dat de haven nog niet wordt gebruikt als trekker in de communicatie over IJburg. Juist de haven zou de motor kunnen zijn want zij biedt de uitgelezen kans om het eiland, landelijk, op de kaart te zetten. Waar ligt er een betere nautische toegang tot onze hoofdstad Amsterdam zonder grote barrieres als de Schellingwouder Brug en de Oranje sluizen? En met tram naar de binnenstad in 10 minuten? Juist in IJburg!

Waar is zoveel leuke en diverse horeca te vinden als op IJburg? Neem bijvoorbeeld het NAP, of DOK 49

Graag zou de Muider Compagnie zich willen inzetten voor de promotie en ontwikkeling van de haven als trekker van IJburg. Het heeft te weinig bekendheid in Amsterdam en bij de watersporters elders. Trekt de haven veel mensen dan wordt IJburg nog levendiger en profiteert de gehele middenstand wat de bewoners weer ten goede komt. Wie doet er mee?

Ideeen:
Organisatie van een aantal watersportgerelateerde evenementen zoals:

-Open Boot als opening van het vaarseizoen.Open schip bij iedereen waarbij ook schepen van buitenaf worden uitgenodigd zoals oude sleepboten en bijzondere bedrijfsvaartuigen. Jaarlijks terugkerend evenement.

-Klassiek, Dance, Toneel, ..vul maar aan. Aan de sluis.

-promotie in landelijke dagbladen en watersportbladen, AT 5 en foldermateriaal

Menno Hoekstra

ondernemer van:

Muider Compagnie

Over de Muider Compagnie

De Muider Compagnie wordt gerund door Menno Hoekstra en zijn vrouw Julia Last. Naast boekingskantoor zijn wij scheepseigenaar. Dat betekent altijd korte communicatielijnen en dus optimale betrokkenheid bij onze klanten. We staan dan ook persoonlijk garant voor excellente service en uitvoering van uw vaartocht. Kwaliteit staat hoog in ons vaandel. Niet voor niets is ons motto ´klasse apart”. 

Wij zijn gelukkig als uw dag een feest is geweest en uw verwachtingen heeft overtroffen. Tot ziens aan boord!

Lees meer

Muider Compagnie

 

Nieuwsbrief

301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.