Friese Havendagen

Sailevenementen; een leuk idee voor uw nautisch evenement

De Friese Havendagen is een initiatief van bedrijfsleven en overheden in Friesland om in het eigen achterland en ver daarbuiten de mogelijkheden van de enige Friese zeehaven te promoten. Harlingen is een veelzijdige havenstad met een industriehaven, een visserijhaven, een haven voor zeilcharters, jachthavens en veerverbindingen met de Waddeneilanden Terschelling en Vlieland. In Harlingen gaan heden en verleden hand in hand. De stad heeft maar liefst 600 monumentale panden. Harlingen ademt zeevaart, verbindingen met andere landen, dichtbij en ver weg. Om dat extra onder de aandacht te brengen worden één keer per vier jaar de Friese Havendagen gehouden.

Op 6 t/m 8 juni is het zover. Natuurlijk is de Muider Compagnie er met haar Statenjacht “de Utrecht’ van de partij. We bieden u de volgende arrangementen:


Middagarrangement Friese Havendagen.

Vrijdag- en zaterdagmiddag:
Rond 12.00 uur wordt u ontvangen op het voor u gereserveerde parkeerterrein aan de visserijhaven in Harlingen. Vanaf het parkeerterrein worden u en uw gasten naar het door u gereserveerde schip begeleid. Als het gezelschap compleet is gaan de trossen los. Het eerste deel van de vaartocht gaat door de visserij- en industriehaven van Harlingen. Daar liggen Tall Ships, historische vracht- en zeilschepen en de overige aan de haven gerelateerde schepen. In en rond de haven zijn diverse activiteiten en demonstraties. Na deze rondgang door de haven verlaat u de haven en gaat u de Waddenzee op.Afhankelijk van wind en getij word de koers bepaald en zullen de zeilen gezet worden. Tegen het eind van de middag (16.30 – 17.00 uur) loopt u weer de haven van Harlingen binnen om aldaar af te meren.

Dit arrangement is geheel inclusief catering. Tevens is een drankenarrangement (Hollandse bar) inbegrepen. In de bijlage treft u de omschrijving van de catering. Prijs: € 159, p.p afname 35 personen, excl BTWAvondarrangement Friese Havendagen 

Vrijdagavond: 
Rond 18.45 uur wordt u ontvangen op het voor u gereserveerde parkeerterrein aan de visserijhaven in Harlingen. Vanaf het parkeerterrein worden u en uw gasten naar het door u gereserveerde schip begeleid. Als het gezelschap compleet is gaan de trossen los. Het eerste deel van de vaartocht gaat door de visserij- en industriehaven van Harlingen. Daar liggen Tall Ships, historische vracht- en zeilschepen en de overige aan de haven gerelateerde schepen. In en rond de haven zijn diverse activiteiten en demonstraties. Na deze rondgang door de haven verlaat u de haven en gaat u de Waddenzee op. Afhankelijk van wind en getij zal de koers worden bepaald en zullen de zeilen gezet worden. In de loop van de avond keert u weer terug naar de haven van Harlingen. Daar zullen op de buitendijk bij binnenvaart levensgrote vuren ontstoken worden als bakens voor de schepen in het kader van de historische relatie met de Scandinavische landen. Tegelijkertijd kunt u vanaf het water het tweede deel van het Abba-concert meemaken wat op de kade wordt uitgevoerd.Dit arrangement is geheel inclusief catering. Tevens is een drankenarrangement (Hollandse bar) inbegrepen. In de bijlage treft u de omschrijving van de catering. Prijs: € 169 p.p afname 35 personen, excl BTW


Vlootschouw Friese Havendagen 

Vlootschouw op zondagmiddag:
Rond 11.00 uur wordt u ontvangen op het voor u gereserveerde parkeerterrein aan de visserijhaven in Harlingen. Vanaf het parkeerterrein worden u en uw gasten naar het door u gereserveerde schip begeleid. Als het gezelschap compleet is gaan de trossen los. Het eerste deel van de vaartocht gaat door de visserij- en industriehaven van Harlingen. Vervolgens gaat u met de schepen die deelnemen aan de vlootschouw verzamelen op het Wad en deze zullen vervolgens in Kiellinie naar Harlingen varen. Voor de haven zullen de schepen bakboord uitdraaien om aan de Admiraal de traditionele groet te brengen. Dit beloofd voor zowel de deelnemers als het publiek op de kades het hoogtepunt van de Friese Havendagen te worden. Na de Vlootschouw (16.00 – 16.30 uur) loopt u weer de haven van Harlingen binnen om aldaar af te meren.


Dit arrangement is geheel inclusief catering. Tevens is een drankenarrangement (Hollandse bar) inbegrepen. In de bijlage treft u de omschrijving van de catering. Prijs € 189,= p.p afname 35 personen, excl BTWOver de Muider Compagnie

De Muider Compagnie wordt gerund door Menno Hoekstra en zijn vrouw Julia Last. Naast boekingskantoor zijn wij scheepseigenaar. Dat betekent altijd korte communicatielijnen en dus optimale betrokkenheid bij onze klanten. We staan dan ook persoonlijk garant voor excellente service en uitvoering van uw vaartocht. Kwaliteit staat hoog in ons vaandel. Niet voor niets is ons motto ´klasse apart”. 

Wij zijn gelukkig als uw dag een feest is geweest en uw verwachtingen heeft overtroffen. Tot ziens aan boord!

Lees meer

Muider Compagnie

 

Nieuwsbrief

301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.