Bataviawerf

Zet de zeilen op een Statenjacht

Voor een wel heel bijzonder bezoek aan de Bataviawerf stapt u aan boord van het Statenjacht De Utrecht. Het schip is een replica van een Statenjacht en is gebouwd aan de hand van bouwtekeningen uit 1746. Aan het schip is ruim 6 jaar gewerkt, gebruik makend van de bouwtechnieken uit de Gouden Eeuw. Ook het interieur van het schip is helemaal aan de hand van deze tekeningen nagebouwd. In 2003 is het te water gelaten en sindsdien is het schip te huur voor het maken van zeiltochten op het IJsselmeer.

Zelf een Statenjacht zeilen

Statenjachten werden in vroeger tijden gebruikt voor het vervoeren van belangrijke personen. Deze opvarenden lieten zich natuurlijk varen en staken hun handen niet zelf uit de mouwen. Wanneer u een zeiltocht maakt aan boord van het Statenjacht De Utrecht, dan wordt u door de schipper en zijn matroos wegwijs aan boord gemaakt. Onder hun toeziend oog kunt u zelf het schip zeilen. Dat is de enige uitzondering die wij maken op het aloude gebruik van Statenjachten, want verder zal het u, net als de Hoge Heren uit vroeger tijden, aan boord aan niets ontbreken. Al naar gelang uw programma wordt er gezorgd voor een warm welkom, een uitgebreide lunch, een feestelijke borrelhap of een rijke avondmaaltijd. En de gezellige scheepsbar is natuurlijk geopend, waarbij het bier niet uit een kruik maar uit de tap komt.

Wilt u meer informatie ontvangen over zeiltochten aan boord van het Statenjacht De Utrecht, neem dan gerust eens (natuurlijk geheel vrijblijvend) contact met ons op.

 

 

Over de Muider Compagnie

De Muider Compagnie wordt gerund door Menno Hoekstra en zijn vrouw Julia Last. Naast boekingskantoor zijn wij scheepseigenaar. Dat betekent altijd korte communicatielijnen en dus optimale betrokkenheid bij onze klanten. We staan dan ook persoonlijk garant voor excellente service en uitvoering van uw vaartocht. Kwaliteit staat hoog in ons vaandel. Niet voor niets is ons motto ´klasse apart”. 

Wij zijn gelukkig als uw dag een feest is geweest en uw verwachtingen heeft overtroffen. Tot ziens aan boord!

Lees meer

Muider Compagnie

 

Nieuwsbrief

Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: muidercompagnie.nl in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437

Notice: Undefined index: muidercompagnie.nl in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 439