Welkom bij de Muider Compagnie
VOC Montelbaan

Vaar met de Muider Compagnie mee met de VOC

In dit arrangement neemt onze opperkoopman Godfried Ribbens u mee terug naar de roemrijke dagen van de VOC in onze Gouden Eeuw. Hij begint met een stadswandeling van 2 uur door het oude Amsterdam en neemt u vervolgens mee voor een 4 uur durende zeiltocht aan boord van een zeilschip van de Muider Compagnie, waarbij we voor Pampus gaan.

 

Rondleiding Nautisch Kwartier Amsterdam 09:30 uur - 11:30 uur

Godfried (gekleed in VOC-kostuum) wacht u op bij het voormalige stadhuis van Amsterdam (het huidige Paleis op de Dam) en neemt u al verhalend mee voor een wandeling door het nautisch kwartier, langs de hoogtepunten uit de VOC tijd.  Door Godfrieds ogen ziet u hoe de VOC-schepen werden gebouwd bij de scheepswerven bij de Montelbaantoren, hoe de kooplieden vergaderden in het Oost-Indisch Huis en kunt u zich door de levende vertellingen van Godfried een goed beeld vormen van de afvaarten van de schepen bij de Schreierstoren. Via steegjes, smalle grachtjes en imposante kades eindigt de wandeling in de haven van Amsterdam, waar u aan boord stapt van één van onze traditionele Hollandse zeilschepen, waar wij een VOC-lunch serveren met onder andere haring en pekelvlees.

Met ons zeilschip voor Pampus - 11:30 uur - 17:00 uur

Het gevoel van stilte, ondanks de klapperende zeilen, de deining van het schip en het kabbelen van het water. Dat ondervindt u aan boord van een schip van de Muider Compagnie. Aan boord verhaalt opperkoopman Godfried verder over het leven aan boord van een 17e eeuws retourschip. De bemanning en de rangen aan boord, de wacht, de kaperbrieven en natuurlijk onze zeehelden komen aan bod in zijn vertellingen. U krijgt bijzonderheden te horen over de zeeslagen tegen de Duinkerker kapers, de Spanjaarden en Engelsen in de 16e en 17e eeuw, de vaartroutes naar de Oost en de West, de ronding van Kaap Hoorn, de driehoekshandel in de West en de Oost, Pampus en zijn kamelen, de dijken en de droogmaking van Holland en veel en veel meer. Maar ervaar vooral het gevoel van vrijheid als je eenmaal het zeegat uitvaart, op weg naar het oneindige. Een heerlijk rustgevend gevoel blijft je bij.

Beleef het mee op een schip van de Muider Compagnie.

   

 

Over de Muider Compagnie

De Muider Compagnie wordt gerund door Menno Hoekstra en zijn vrouw Julia Last. Naast boekingskantoor zijn wij scheepseigenaar. Dat betekent altijd korte communicatielijnen en dus optimale betrokkenheid bij onze klanten. We staan dan ook persoonlijk garant voor excellente service en uitvoering van uw vaartocht. Kwaliteit staat hoog in ons vaandel. Niet voor niets is ons motto ´klasse apart”. 

Wij zijn gelukkig als uw dag een feest is geweest en uw verwachtingen heeft overtroffen. Tot ziens aan boord!

Lees meer

Muider Compagnie

 

Nieuwsbrief

Logo star-snippets.com