hardzeildagen Muiden

Beleef de Muider Hardzeildagen op het water

In 2016 wordt in het laatste weekeinde van oktober alweer de 38ste editie van de Muider Hardzeildagen gevaren. Deze zeilwedstrijd luidt het einde van het zeilseizoen in en is een mooie gelegenheid voor de schippers om elkaar nog even te kunnen ontmoeten voordat iedereen zich voor de winter terugtrekt in zijn thuishaven. De wedstrijddagen hebben dan ook niet alleen een competitief maar ook een feestelijk karakter: Aan de zeilwedstrijd nemen tientallen traditionele Hollandse zeilschepen deel en in de haven van Muiden wordt na het binnenlopen van de schepen flink gefeest ! 

    Wanneer u de Muider Hardzeildagen ten volle wilt beleven, zeil dan een dagje mee aan boord van onze oergezellige tjalk De Egelantier. Ook individuelen en kleine groepen zijn van harte welkom om dit schippersfeest van dichtbij samen met de crew van de Muider Compagnie te beleven. Wilt u een plaatsje reserveren, bel ons dan op 0294-262413 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na ontvangst van uw betaling ontvangt u van ons een toegangsbewijs en overige informatie.

Programma zaterdag 29 oktober en zondag 30 oktober 2016 - prijs per dag € 50,00 per persoon (1 dag ook mogelijk)

Inscheping

Om 09:00 uur is de koffie bruin en bent u welkom aan boord van tjalk De Egelantier. Het schip ligt afgemeerd aan de Herengracht in Muiden tegenover huisnummer 38. We geven u alvast wat uitleg over de gang van zaken aan boord. Wanneer de schipper terug is van het palaver (schippersoverleg) gooien we de trossen los. Dat zal uiterlijk om 10:00 uur zijn. Zorg dus dat u op tijd inscheept, want op laatkomers kunnen we helaas niet wachten.

Afvaart

We varen langs het Muiderslot de haven van Muiden uit. Een heel spektakel, want alle deelnemende schepen varen rond dezelfde tijd het IJsselmeer op. Aan boord van de Egelantier bevindt u zich middenin deze bijzondere file ...

Wedstrijd

Op het IJsselmeer vragen we u om te komen helpen bij het zetten van de zeilen. U heeft geen zeilervaring nodig. De professionele bemanning geeft u de nodige aanwijzingen. Niet al onze gasten zijn continue aan dek nodig. Wilt u liever niet actief aan de zeilwedstrijd deelnemen, dan kunt u zowel boven- als benedendeks een comfortabele plek vinden om van de elementen te genieten en de wedstrijd van dichtbij volgen. We varen op naar de startlijn en de wedstrijd wordt gevaren. De schippers hebben 's morgens tijdens het palaver aan de hand van weer en wind een wedstrijdbaan uitgezet die de schepen een dagje onder zeil moet houden. De aankomsttijd in de haven van Muiden is afhankelijk van een aantal factoren (onder andere uw inzet) en zal liggen tussen 16:00 uur en 18:00 uur. 

Catering aan boord

Tijdens uw verblijf aan boord wordt er natuurlijk goed voor u gezorgd. U wordt ontvangen met koffie/thee en iets lekkers. Rond het middaguur serveren uw gastvrouwen een stevige schipperslunch en in de middag wordt er gezorgd voor een uitgebreid borrelgarnituur. Drankjes zijn niet in de arrangementsprijs begrepen, maar kunt u bestellen en contant afrekenen aan de gezellige scheepsbar.

Na aankomst in de haven drinken we samen met u nog een "havenbiertje" (rondje van het schip) en kunt u zich in een van de gezellige cafeetjes en restaurants in de haven in het feestgedruis storten.

                          

 

 

 

Over de Muider Compagnie

De Muider Compagnie wordt gerund door Menno Hoekstra en zijn vrouw Julia Last. Naast boekingskantoor zijn wij scheepseigenaar. Dat betekent altijd korte communicatielijnen en dus optimale betrokkenheid bij onze klanten. We staan dan ook persoonlijk garant voor excellente service en uitvoering van uw vaartocht. Kwaliteit staat hoog in ons vaandel. Niet voor niets is ons motto ´klasse apart”. 

Wij zijn gelukkig als uw dag een feest is geweest en uw verwachtingen heeft overtroffen. Tot ziens aan boord!

Lees meer

Muider Compagnie

 

Nieuwsbrief

Logo star-snippets.com