Aardbeving in Nepal

Zeil mee met de benefietvaartocht voor Dhulikhel Hospital in Nepal!

Een grote aardbeving heeft Nepal getroffen op 25 April jl. Op zondag 31 Mei houden wij een benefietvaartocht met onze schepen waarbij de opbrengst direct gestort wordt op de rekening van Stichting Nepalimed Nederland ten behoeven van de slachtoffers.

Betrokkenheid Muider Compagnie met Nepal.

De betrokkenheid van de Muider Compagnie met Stichting Nepalimed is geen toeval want de zuster van scheepseigenaar Menno Hoekstra heeft samen met haar man een grote bijdrage geleverd bij de opbouw van een ziekenhuis in Dhulikhel te Nepal met een aantal medische hulpposten in de buitengebieden (outreaches) ten oosten van Kathmandu in Nepal.

Toen Ammy Hoekstra en Jan van Gooswilligen in 1997 de Anapurna trekking hadden gedaan kwamen zij bij toeval in Dhulikhel terecht. Daar ontmoeten zij de jonge, ambitieuze dokter Ram. Vanwege hun medische achtergrond(Ammy is kinderarts en Jan uroloog) waren zij meteen geïnteresseerd in het wel en wee van deze jonge dokter en zijn plannen voor de opbouw van een nieuw ziekenhuis. Weer in Nederland gekomen hebben zij kennis verzameld op welke wijze het beste hulp geboden zou kunnen worden. Er werd de stichting Nepalimed opgericht om fondsen te werven. Kijk eens naar: Stichting Nepalimed Holland

Door hun medische know how en contacten waren Ammy en Jan ook bij uitstek actie-nepal-02geschikt om dr Ram medisch te begeleiden naar de laatste medische, westerse inzichten, voor zover toepasbaar natuurlijk in het Nepalese ontwikkelingsland.

Nu, 15 jaar later blijkt de Stichting Nepalimed een schot in de roos geweest. Het ziekenhuis is er gekomen met diverse afdelingen ( o.a. pediatrie, kraamkliniek ,operatietheaters, nieuw polikliniekencomplex etc.) en er zijn diverse nieuwe medische hulpposten in de binnenlanden (outreaches) ) gerealiseerd. Op deze wijze zijn Ammy en Jan medeverantwoordelijk geweest voor de professionalisering van de gezondheidszorg in deze provincie.

Aardbeving.

Tot het noodlot toesloeg op zaterdag 25 April. Een zware aardbeving heeft Nepal getroffen. In tegenstelling tot het gros van de, veelal wankele, (krot)woningen in Nepal is het ziekenhuis aardbevingsbestendig gebouwd en overeind gebleven. Dag en nacht wordt er gewerkt om de slachtoffers te verzorgen. Er is een groot tekort aan medicijnen en elektriciteit wordt door een generator geleverd.

Benefietvaartocht.

Om te helpen hebben Menno Hoekstra en Julia Last besloten hun zeilschip de Egelantier gratis ter beschikking te stellen voor een zeiltocht op 31 Mei. De opbrengst van deze benefiet vaartocht worden voor 100% beteed aan medicijnen en verbandmiddelen voor de slachtoffers die in het ziekenhuis liggen of rond het ziekenhuis in een tentenkanp opgevangen worden. 


Programma op 31 Mei:
12.30 uur: Inscheping, de koffie en een heerlijke lunch staan klaar.
13.00 uur: Presentatie over Stichting Nepalimed en laatste update over het ziekenhuis en aardbeving.
13.30 uur: de trossen gaan los voor een ontspannen zeiltocht over het Markermeer, rond het forteiland Pampus.
16.00 uur: de bar gaat open en borrelhapjes gaan rond.
17.30 uur: weer terug in de haven.

IJburg (Krijn Taconiskade, tegenover nr. 430), zondag 31 mei.
Prijs € 125 pp.

Graag een email ter bevestiging van uw komst naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   o.v.v naam en aantal personen.


Boeking wordt definitief bij betaling:
Stichting Nepalimed
NL 59 INGB 0673809749
O.v.v boottocht 31 Mei en naam.

Over de Muider Compagnie

De Muider Compagnie wordt gerund door Menno Hoekstra en zijn vrouw Julia Last. Naast boekingskantoor zijn wij scheepseigenaar. Dat betekent altijd korte communicatielijnen en dus optimale betrokkenheid bij onze klanten. We staan dan ook persoonlijk garant voor excellente service en uitvoering van uw vaartocht. Kwaliteit staat hoog in ons vaandel. Niet voor niets is ons motto ´klasse apart”. 

Wij zijn gelukkig als uw dag een feest is geweest en uw verwachtingen heeft overtroffen. Tot ziens aan boord!

Lees meer

Muider Compagnie

 

Nieuwsbrief

Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: muidercompagnie.nl in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437

Notice: Undefined index: muidercompagnie.nl in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 439